Metamorphoses

A project with l’altra follia

Tijd en locatie

15 nov. 20:00 – 21:00

BAC ART LAB Leuven, Vital Decosterstraat 102, 3000 Leuven, België

Over het evenement

Dit dansant performanceproject over transformatie en verbeelding is gebaseerd op klassieker Metamorphoseon libri van de Romeinse schrijver Ovidius. De dichter documenteert de constante processen van verandering die plaatsvinden doorheen het menselijke bestaan, en in het bijzonder waar deze gegenereerd worden door het goddelijke. Het ontstaan van de mens is geworteld in een bodemloze oceaan, een wervelende natuur en bovennatuur. Ook vandaag worden mensen overweldigd door een constante stroom van prikkels waardoor men soms het Noorden kwijtraakt. Dit project zoomt in op het lichaam als kompas in een veranderende wereld. Het lichaam heeft een eigen tijdelijkheid die verandering genereert maar ook vertraagt en verwerkt.

Via dans en haar dialoog met muzikale verkenningen, zoeken wij naar lichamen die transformeren en verstillen. We inspireren ons op eeuwenoude en tijdloze beelden en verhalen die onze cultuur doordringen. Beelden en de verbeelding vervullen een cruciale rol in deze transformatieprocessen. Ze ontstaan bij verandering en geven veranderingen richting. Lichamen spelen met beelden die door hun ledematen razen. Door deze beelden zichtbaar en hoorbaar te maken verkennen wij de poorten tussen binnen-en buitenwereld en de processen van verandering en verstilling.

Met 2 toonmomenten delen we jullie graag het eerste resultaat van ons onderzoekproces in samenwerking met danser en choreograaf Sander Vloebergs. De bedoeling is dat we dit project verder uitwerken op lange termijn.

Beide toonmomenten zijn gratis bij te wonen. 

OPGELET: er zijn telkens maar 25 plaatsen beschikbaar per toonmoment.

Dans & choreografie – Sander Vloebergs

Violen – Delejan Brynaert & Sophie Paeshuyse

Cello – Shuya Tanaka

Klavier – Kris Stroobants

Tickets

Zie de website van L’Altra Follia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s